VELIKI vojni POTENCIJAL

Glavni njemački general: Rusi su sposobni otvoriti drugu frontu ako odluče, ne smijemo ih podcijeniti

31.08.2022 u 23:36

Bionic
Reading

Zapad ne smije podcijeniti vojnu snagu Moskve, upozorio je njemački načelnik glavnog stožera, rekavši da Rusija ima mogućnosti otvoriti drugu frontu ako to odluči učiniti.

"Većina ruskih kopnenih snaga možda je trenutačno vezana u Ukrajini, ali, čak i tako, ne bismo trebali podcijeniti potencijal ruskih kopnenih snaga da otvore drugo ratište", rekao je general Eberhard Zorn Reutersu.

Ukazao je na Kalinjingrad, rusku eksklavu između članica NATO-a Poljske i Litve, kao potencijalno žarište. Rusija je zaprijetila da će ondje stacionirati nuklearno i hipersonično oružje ako se Finska i Švedska pridruže NATO-u.

U međuvremenu, inspektori UN-a jutros su otišli u elektranu Zaporizhzhia nakon upozorenja da bi borbe u blizini nuklearnog postrojenja mogle dovesti do katastrofe.

Rusija i Ukrajina provele su tjedne razmjenjujući optužbe za bezobzirno bombardiranje u blizini elektrane koju je Moskva preuzela u prvim danima šestomjesečnog rata.

Ranije je pomoćnik Volodimira Zelenskog ustvrdio da je ruska obrana u regiji Herson pala nekoliko sati nakon što je Kijev pokrenuo protuofenzivu na jugu i istoku Ukrajine.