NEPOTPUNI REZULTATI

Glasovi se još broje, na sedam mjesta ponavljanje izbora

09.11.2015 u 14:30

Bionic
Reading

Državno izborno povjerenstvo i dalje nije objavilo konačne neslužbene rezultate izbora. Naime zbog viška listića izbori će se morati ponavljati na sedam biračkih mjesta, prema kojima je u vodstvu Domoljubna koalicija, dok je samo nekoliko mandata niže koalicija Hrvatska raste

Prema privremenim i nepotpunim rezultatima, Domoljubna koalicija osvaja 59 mandata, Hrvatska raste 56, a Most 19 mandata. IDS-u idu tri mandata, koaliciji Milana Bandića i HDSSB-u po dva mandata, a po jedan mandat Živom zidu i Koaliciji Uspješna Hrvatska (Čačićevi Reformisti).

U mandate HDZ-ove koalicije pribrojena su tri koja su osvojili u dijaspori dok se s druge strane SDP-ova koalicija nada svojim mandatima, njih 56, dodati osam mandata manjinaca.

No već je sada jasno da konačne rezultate nećemo znati još sigurno tjedan dana. Naime, kako je izvijestio predsjednik DIP-a Branko Hrvatin, izbori će se sljedeće nedjelje morati ponoviti na sedam biračkih mjesta u četiri izborne jedinice - u 4. izbornoj jedinici na jednom biračkom mjestu u Osijeku, u 5. izbornoj jedinici na jednom biračkom mjestu u Pakracu, u 7. izbornoj jedinici na jednom biračkom mjestu u Slunju te na četiri biračka mjesta u 9. izbornoj jedinici - jednom u Šibeniku, jednom na Zlarinu te dva na zadarskim otocima Ravi i Velikom Ižu.

Od ponoći teče rok od 48 sati za prigovore na moguće nepravilnosti koje su se dogodile tijekom izbornoga dana.