INTERVJU ZA CNN

U SAD-u povećana sigurnost oko židovskih institucija, Kirby umalo zaplakao

09.10.2023 u 23:47

Bionic
Reading

Glasnogovornik Bijele kuće za pitanja nacionalne sigurnosti, John Kirby, jedva je suspregnuo suze na pitanje CNN-ovog Jakea Tappera o stradalima u Izraelu

'Jako je teško gledati ove slike. To su ljudska bića, članovi obitelji, prijatelji... teško je, ispričavam se', rekao je Kirby. Tupper je odgovorio: 'Nemate se za što ispričavati'.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da je najmanje 11 američkih državljana ubijeno u napadu Hamasa na Izrael, dodajući da Amerikanaca možda ima i među otetima.

Biden je također dodao da su policijske postaje diljem SAD-a povećale sigurnost oko židovskih institucija. što je neophodno kako bi zaštitili sebe i svoje ljude, rekao je Biden.

  • +2
Večernji napad Izraela na Gazu Izvor: Profimedia / Autor: MOHAMMED ABED / AFP / Profimedia

'Ovo nije neka daleka tragedija. Veze između Izraela i Sjedinjenih Država su duboke', rekao je.

'To je vrlo osobno za mnoge američke obitelji koje osjećaju bol ovog napada kao i ožiljke nanesene tisućljećima antisemitizma i progona židovskog naroda', poručio je Biden.

'U gradovima diljem zemlje policijske uprave pojačale su sigurnost oko središta židovskog života, a Ministarstvo domovinske sigurnosti, Federalni istražni ured i drugi savezni partneri u provođenju zakona pomno prate sve domaće prijetnje u vezi s užasnim terorističkim napadom u Izraelu', kazao je.

  • +5
Izrael gomila vojne snage u pojasu Gaze Izvor: Profimedia / Autor: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

'U ovom trenutku slomljenog srca, američki narod stoji rame uz rame s Izraelcima. Sjećamo se boli napada terorista kod kuće, a Amerikanci diljem zemlje ujedinjeni su protiv ovih zlih djela koja su još jednom odnijela nedužne američke živote', poručio je, dodajući da će Amerikanci nastavit pokazivati ​​svijetu da je američki narod nepokolebljiv u svojoj odlučnosti da se suprotstavi terorizmu u svim oblicima.