MIKLENIĆ 'OSLOBAĐA' HRVATSKU

Glas Koncila: Sve su stranke komunjarske

31.03.2011 u 11:28

Bionic
Reading

Novi broj Glasa Koncila (s nadnevkom od nedjelje 3. travnja) donosi uvodni komentar glavnog urednika Ivana Miklenića koji se okomio na sve političke stranke za koje kaže da, manje-više, funkcioniraju kao kopije bivše Komunističke partije u kojoj je vrhuška božanstvo, a svi ostali moraju biti poslušni, na liniji, ili slijedi eliminacija, te da je to plan tajnih centara moći

Miklenića su zasmetale i kritike na račun velebnog izdanja novog sjedišta Hrvatske biskupske konferencije na zagrebačkom Ksaveru te ističe da je posrijedi 'ocrnjivanje Crkve umjesto informiranja'. Razlog neistinitog informiranja i nemilosrdnog

manipuliranja Crkvom, vjernicima, ali i svojim čitateljima u pojedinim tiskanim medijima, koji su o tobožnjem luksuzu spomenute zgrade pisali i prije no su je iznutra vidjeli, Miklenić tumači njihovom obuhvaćenošću strategijom skrivenih središta moći koji žele ocrniti Crkvu.

Temeljem aktualnog stanja i djelovanja stranačkog političkog života u Hrvatskoj i pozivajući se na ocjene analitičara, u komentaru se razotkriva korijen nastanka i strategija spomenutih središta moći, a to su sve te naše 'komunjarske stranke'.

Po toj strategiji provedena je pretvorba i privatizacija na iznimnu štetu općega dobra, uz golemo osiromašenje, propast nekih perspektivnih tvrtaka i slanje mnogih radno sposobnih ljudi u mirovinu. Po toj se strategiji Hrvatska nije ni pokušala gospodarski razvijati primjereno svojim komparativnim prednostima, onemogućen je znatnim dijelom otkup domaćih poljoprivrednih proizvoda – što je dovelo do razaranja znatnog dijela hrvatskih sela, demografskih gubitaka oko deset tisuća stanovnika godišnje i otvaranja prostora uvozu i povlaštenim tvrtkama koje ne moraju uplaćivati u državni proračun čak ni doprinose i poreze.

'Sve političke stranke koje su na bilo koji način participirale u vlasti dobro znaju da se upravo sve to i još mnogo toga ružnoga događa u Hrvatskoj, ali ništa ne poduzimaju', stoji, između ostalog, pod naslovom komentara 'Oslobađanje Hrvatske'.