ZBOGOM EPICU

Gears of War od sada pripada samo Microsoftu

28.01.2014 u 09:06

Bionic
Reading

Kao što smo i predvidjeli, Microsoft se nastavlja silovito boriti za ekskluzivitet svojih najpopularnijih franšiza

Konkurencija je opaka stvar. Loš start u utrci nove generacije konzole uzrokuje paranoju, a Microsoftov posljednji potez to u potpunosti pokazuje. Div iz Redmonda je nedavno osigurao cjelovito intelektualno vlasništvo nad jednom od Epicovih najpoznatijih franšiza - Gears of War. Makar službene izjave govore o dugotrajnom prijateljstvu i međusobnom poštovanju, simbolična svotica kojom je Microsoft kupio sva prava vezana uz dotičnu igru govori suprotno. Epic Games je već na nekoliko navrata spominjao kako im je PS4 privlačnija platforma od Xboxa One, a jedna od najjačih Xbox franšiza - Gears of War, Microsoftu je do danas donjela preko milijardu američkih dolara.

 

 

Egoraptorova pedeset-sekundna interpretacija popularne akcijske pucačine Gears of War

 

 

Špekulacija o prelasku igre na konkurentsku konzolu uzbudilo je Microsoft i milijarde uzbuđenih fanova, što je rezultiralo ovim razvojem događaja. Na igri će od sada raditi Black Tusk studio iz Vancouvera - jedan od Microsoftovih studija, a kako bi integritet novih nastavaka franšize bio u skladu sa dosadašnjim beskompromisnim dizajnom, projekte će od sada voditi jedan od glavnih ljudi iza GoW franšize - Rod Fergusson. Fergusson je također potpisao ugovor sa Microsoftom, napustio Epic, te zauzeo čelno mjesto Black Tuska. Inače, ovakav redosljed događaja nije nimalo čudan s obzirom na Microsoftovu poziciju na tržištu, što smo među ostalim već predvidjeli proteklog tjedna.

 

 

Microsoftova jedno-i-pol-minutna interpretacija popularne akcijske pucačine Gears of War

 

Ovo je zacijelo vrlo dobra vijest za fanove Xboxa One. Omraženi PlayStation 4 zbog ovog elegantnog poteza neće doživjeti ukazanje Gears of War franšize, a Microsoftova kolekcija silovito otetih ultra-popularnih naslova ovom se prilikom povećala na dva. Titanfall i Gears of War u sigurnom su zagrljaju popularne kompanije, a Xbox One je sada barem malkice interesantnija konzola ljudima koji se nisu odlučili.