U SPLITU

Gay aktivistu trojica pokucala na vrata, prijetili mu i vrijeđali ga

14.06.2013 u 13:38

Bionic
Reading

Splitska policija traži tri muškarca koje je sudionik subotnje Gay Pride povorke u Splitu prijavio za vrijeđanje i prijetnje smrću.

Policija je danas izvijestila kako je 30-godišnjak jučer prijavio da su mu u prošlu subotu nakon povorke, iza 22 sata, na kućna vrata njegova stana došle njemu nepoznate osobe vrijeđajući ga zbog sudjelovanja u povorci te mu prijeteći smrću.

Policija za njima traga.

Na portalu Queer.hr ranije su objavili da je voditelju javnog okupljanja Split Pride 2013 pred zgradu tada došla skupina muškaraca, te su mu pozvonili na portofon predstavljajući se kao susjedi koji su zaboravili ključ. Isto su napravili i pred njegovim kućnim vratima.

Kada je otvorio vrata, jedan od napadača je u vrata udario nogom, a ostali su počeli vikati, no on je uspio zalupiti i zaključati vrata, koja su napadači pokušavali srušiti nogama. Cijelo to vrijeme su mu uzvikivali pogrdne riječi te mu prijetili da će ga ubiti.

Iz udruga Iskorak i Kontra, organizatora splitskog Pridea, od splitske su policija zatražili da odlučno reagira te pronađe i procesuira napadače, ali i zaštiti LGBT osobe u Splitu.