ŠOKANTNA ISPOVIJEST

Gadafijeva snaha dadilju polijevala kipućom vodom!

29.08.2011 u 19:26

Bionic
Reading

Nakon što su snage Libijskog nacionalnog vijeća počele zauzimati rezidencije Moamara al Gadafija i članova njegove obitelji, sve više detalja iz njihova raskalašenog života izlazi na površinu

Novinari CNN-a razgovarali su u Tripoliju s tridesetogodišnjom Shweygom Mullah, koja je bila dadilja i godinu dana radila je za Gadafijeva sina Hannibala i njegovu suprugu Aline čuvajući njihova sina i kćer.

Ispričala im je svoju potresnu priču da je bila izvrgnuta maltretiranju, zlostavljanju čak i polijevanju kipućom vodom. Shweygino lice prekriveno ranama i opeklinama otkriva okrutnu stranu rada za Gadafijeva sina i njegovu ženu.

Shweyga Mullah, inače Etiopljanka, priča da je prvih šest mjeseci sve bilo u redu, a onda ju je Aline polila kipućom vodom.

Tri mjeseca kasnije mučenje se ponovilo, ali ovaj put puno ozbiljnije.

– Aline je bila nervozna jer njihova malena kći nije prestajala plakati, a ja sam je odbila udariti. Nakon toga Aline me odvukla u kupaonicu i zavezala mi noge i ruke iza leđa. Preko usta mi je zalijepila vrpcu i počela me polijevati kipućom vodom – ispričala je Mullah dodavši kako joj tri dana nisu davali ni hranu niti vodu.

Osim toga morala je gledati pse kako jedu i stajati na hladnoći ispred kuće. Kaže kako joj se stanje pogoršalo, no Aline nije nikome dozvolila da joj pomogne, već je zaprijetila da će se onome tko joj pomogne dogoditi isto.

Na kraju joj je ipak pomogao stražar koji ju je odveo u bolnicu. Shweyga je kazala kako za godinu dana rada kod Gadafijevog sina i njegove žene nije dobila nikakvu plaću.