SPLIT NA USPINJAČU

Futsal kup: Pola repke na oproštaju izbornika Stankovića

23.02.2012 u 14:15

Bionic
Reading

Europsko prvenstvo u malom nogometu je iza nas. Ostala je divna priča o hrvatskom polufinalu i rekordnoj posjećenosti, a taj munjeviti sport vraća se u svoju svakodnevnicu

U prostorijama hrvatskog nogometnog saveza u Rusanovoj izvučeni su parovi četvrtfinala hrvatskog malonogometnog kupa, a izbornik Mato Stanković kao trener Brodosplit Inženjeringa predstavljao je taj klub.

'Hvala vam svima još jednom što ste nas podržali u lovu na naš najveći uspjeh. Puno ljudi je prepoznalo kvalitetu naših amatera i samo se nadam da nas nećete zaboraviti. To je dovoljno,' kaže Stanković čija je momčad voljom ždrijebaizvukla zagrebačku Uspinjaču.

'Prvu utakmkcu u Zagrebu ću sigurno voditi s klupe, a drugu nisam siguran obzirom da 14. ožujka letim u SAD na operaciju. U Rochesteru me dva dana kasnije očekuje zahvat na živcu noge i teško mi je prognozirati kada ću se vratiti na svoje dužnosti,' kaže izbornik koji je također bio osuđen na slušanje 70-minutne lamentacije GT-a Zorislava Srebrića zajedno s predstavnicima medija.

Bit će to dvoboj dostojan privremenog oproštaja s trenerom koji je službeno potpisao našu malonogometnu bajku. Na parketu bi se trebalo naći čak osam od 12 igrača s Eura. Jasno je da su vratar Jukić (drugi sastav Eura), Marinović (prvi sastav i drugi strijelac natjecanja), Novak, Jelovčić, Suton i Laura izvanredni splitski aduti, ali i Uspinjača ima Grcića i Đulvata u svojim redovima, te Matoševića koji je bio na širem popisu uoči turnira.

Prve utakmice se igraju 28. i 29 veljače, a uzvrati će se igrati sedam dana kasnije. Brodosplit brani naslov u kupu, kao i u prvenstvu Hrvatske.

Parovi četvrtfinala:

Porto Tolero - Vrgorac
Uspinjača - Brodosplit Inženjering
Škver Dubrovnik - Nacional
Mejaši - Kijevo