DRUGI VOZAČ OZLIJEĐEN

[FOTO] Frontalni sudar u Istri: Vozač kombija nije bio vezan, udario u osobni automobil i preminuo na licu mjesta

15.08.2021 u 12:19

Bionic
Reading

Jedan je osoba poginula, a dvije su ozlijeđene u frontalnom sudaru koji se dogodio u subotu oko 23 sata na području Poreča, priopćila u nedjelju Policijska uprava istarska.

Nesreća se dogodila kada je 42-godišnjak, koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom, upravljao teretnim automobilom Peugeot Partner, pulske registarske oznake, iz smjera Baderne prema Poreču. Vozač je u zavoju zbog neprilagođene brzine kretanja udario u rubnjak, a potom prešao na suprotnu stranu kolnika gdje se frontalno sudario s automobilom Nissan Qashqai, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnjak.

Od zadobivenih ozljeda, vozač Peugeota preminuo je na mjestu događaja.

  • +5
Prometna nesreća kod Poreča Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Nadležna državna odvjetnica naložila je obdukciju nad tijelom preminulog. Ozlijeđeni vozač Nissana i njegov 43-godišnji putnik prevezeni su u pulsku bolnicu gdje se utvrđuje težina zadobivenih ozljeda. Na mjestu događaja intervenirali su i porečki vatrogasci.

Od početka godine pa do 14. kolovoza na području PU istarske u prometnim nesrećama poginulo je 12 osoba, među kojima četiri vozača koji nisu koristili sigurnosni pojas.