pod unesco zaštitom

Franković: Ako se ne promijeni zakon, taksi službu u Dubrovniku obavljat će samo električni automobili

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 01.07.2019 14:02
  • Objavljeno 01.07.2019 u 14:02
Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika

Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković najavio je kako će, ako se ne promijeni Zakon o prijevozu u cestovnom prometu, Grad Dubrovnik u studenome donijeti odluku po kojoj će taksi službu moći obavljati samo električni automobili

Franković je istaknuo da Grad Dubrovnik više ne može podnijeti stanje kakvo je trenutačno s velikim broj taksija, niti će ga podnositi.

"Ili će se promijeniti zakon i uvesti ograničenja, ili ćemo od studenoga donijeti tu odluku. To su naše ovlasti. Jedno od ovog dvoje će biti. Ako bi zakon ograničio broj taksi vozila u područjima pod zaštitom UNESCO-oa, gradska uprava bi odredila jasne kriterije. Ako do toga ne dođe i ostane na snazi liberalizacija autotaksi tržišta, uvest ćemo zonu ograničenog prometnog režima u koji će moći ući jedino taksi vozila na električni pogon", rekao je dubrovački gradonačelnik.

Dodao je kako ima naznaka da će se promijeniti zakon, a Dubrovnik svakako ima rješenje. Lokalni mediji procjenjuju da je na dubrovačkim ulicama u ljetnim mjesecima više od tri tisuće vozila koja se bave taksi uslugama.