S LJETOVANJA U PRITVOR

Francuz i troje Britanaca dilali na festivalima

10.09.2012 u 17:01

Bionic
Reading

Istarska policija uhitila je četvero stranih državljana, Francuza i troje Britanaca, koje se osnovano sumnjiči da su na festivalima na području Štinjana prodavali drogu

Spaljeno pola tone droge vrijedne 80 milijuna kuna

U pogonu Našicecementa u Našicama spaljeno je petstotinjak kilograma različitih opojnih droga, koja je zaplijenjena u policijskim akcijama od 2008. do 2012. godine. Spaljeno je oko 100 kilograma heroina, oko 25 kilograma kokaina te marihuane i različitih tableta, a vrijednost uništene droge na tržištu procjenjuje se na oko 80 milijuna kuna. U posljednje četiri godine, u dosadašnjim akcijama spaljivanja, uništeno je oko sedam tona različitih opojnih droga. (Media servis)

Naime, policijski službenici započeli su s kriminalističkim istraživanjem u četvrtak navečer kada su, oko 23.30 sati u Štinjanu, zatekli državljanina Francuske s više vrsta droge.

Osim francuskog državljanina, policija je uhitila i njegova cimera, državljanina Velike Britanije, s kojim je dijelio apartman. Britanac i Francuz posjedovali su više 'nedozvoljenih paketića', odnosno ukupno 61 tabletu ecstasyja, 11,7 grama methadrona, 18,25 grama ketamina, 26,4 grama droge MDMA i 0,35 grama marihuane.

Budući da je postojala sumnja da stranci u apartmanu, koji su unajmili u Štinjanu zajedno s još dvoje državljana Velike Britanije, posjeduju još opojnih droga, zatražen je nalog za pretragu. Prilikom pretrage apartmana, također je pronađeno raznih vrsta droga, i to 422 tablete ecstasya, 227,35 grama ketamina, 165,05 grama droge MDMA, 13,5 grama marihuane, 12,65 grama mefedroina, 18 LSD-a. Osim droge, policajci su u apartmanu našli i preciznu vagu te veću količinu novca različitih valuta.

'Zbog sumnje da su strani državljani posjedovali drogu radi daljnje prodaje te da su je prodavali na festivalima na području Štinjana, predani su u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a kriminalističko istraživanje se nastavlja', izvijestila je PU istarska.