PRVI PRIMJERCI USKORO U HRVATSKOJ

Francuski Sagem izrađivat će biometrijske putovnice

12.05.2009 u 15:04

Bionic
Reading

Francuska tvrtka Sagem Sécurité, članica grupacije SAFRAN, objavila je u utorak da će njezina podružnica Sagem Identification izrađivati ključni dio budućih hrvatskih biometrijskih putovnica

Iz Sagema kažu da je takva odluka posljedica iskustva te tvrtke, potvrđenog u još sedam europskih zemalja, a prvi njihovi proizvodi u Hrvatsku će stići već ovog proljeća. 'Ponosni smo i počašćeni što smo zavrijedili povjerenje hrvatskih klijenata i Vlade. Ovaj ugovor potvrđuje našu vodeću poziciju na tržištu', kazao je u objavi za javnost prilikom dobivanja posla predsjednik Sagem Identificationa Anko Blokzijl.

Sagem je za taj posao izabrala hrvatska Agencija za komercijalnu djelatnost, specijalizirana za tiskanje dokumenata i drugih proizvoda koji iziskuju visoku razinu zaštite, piše Slobodna Dalmacija.

Hrvatska se obvezala na izradu ovakvih putovnica kako bi bili zadovoljeni međunarodni sigurnosni kriteriji. Jedan od uvjeta za ukidanje viza za SAD upravo je uvođenje biometrijskih putovnica. Koliko je težak ugovor koji je država sklopila sa Sagemom, nije poznato.