PREDIZBORNE PUTEŠESTVIJE

Fotografije Tuđmana i Kosor otišle na turneju

27.10.2011 u 14:46

Bionic
Reading

Otužna atmosfera bila je danas na Jadranskom trgu 1 u Rijeci gdje se na press konferenciji HDZ-a pojavio samo Hrvoje Burić, a na zidovima s njegove lijeve i desne strane ostali su samo tragovi dviju slika koje su tamo oduvijek bile. Na jednoj je bio ponosni Franjo Tuđman, a na drugoj još ponosnija Jadranka Kosor, koja je danas, kao što je poznato, obznanila da se u njezinoj stanci provodi istraga

'Slike Franje Tuđmana i Jadranke Kosor su na skupovima, a nemamo ih pet. Jučer smo imali skup na Pehlinu, a danas u Matuljima', odgovorio je Burić na naš upit zašto nema njihovih slika.

No Burić je na konferenciju, nakon što je ispričao kolegu Josipa Rupčića koji je imao nezgodu s nogom, donio treću sliku, isprintanu na običnom papiru, na kojoj je vozilo Renault Laguna gradonačelnika Vojka Obersnela, novo, kaže Burić, vrhunsko opremljeno, s kožnim sjedalima. 'Bez obzira na način financiranja, najam ili leasing, to se vozilo financira iz proračuna Grada Rijeke', ljut je HDZ-ovac Burić.

Obersnel vozi skupi auto - Hrvoje Burić

Ponovio je da su Obersnel i njegov zamjenik Željko Jovanović, 'vladajući deset godina Rijekom kao šerifi, ubili najljepši grad na svijetu'. 'Uporno su se hvalili da je Rijeka po proračunu odmah iza Zagreba, a danas je, čitajući smjernice za period 2009-2013. koje su sami napisali i u Gradskom vijeću izglasali, razvidno da su od svega toga napravili samo mrtvo slovo na papiru', kazao je Burić.

Na konferenciju je donio i te smjernice, također isprintane, te upozorio da se od navedenih projekata, kao što su novi autobusni kolodvor, nova zgrada Gradske knjižnice, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, trg javne garaže, izgradnja gradskih prometnica, razvoj Zračne luke Rijeka, ništa nije ostvarilo, a ostavili su, rekao je, prazne gradske prostore.

'Istraga nije nova informacija, o njoj se već puno pisalo. Ona je stvar pravosuđa te HDZ čini jačim, jer je borba protiv korupcije dobra za sve građane Hrvatske, a što je dobro za njih, dobro je i za HDZ. Ovo je dokaz odlučnosti i iskrenosti premijerke Kosor za ono što je uvijek tvrdila – da će iskorijeniti korupciju i da ona nema stranački predznak. Po tome se razlikujemo od SDP-a’, kazao je Burić o USKOK-ovoj istrazi u HDZ-u.

Kratko je dodao da ova istraga za njih znači jačanje demokracije, a druge istrage, s drugim stranačkim predznakom, pojedinci iz SDP-a nazivali su napadom na demokraciju, bez obzira je li se radilo o gospodarskom ili verbalnom kriminalu.

'Naravno, iz svega ovoga HDZ će izaći jači, svakako jači nego prije', uvjeren je Burić te se nada da će se istraga provesti brzo, a ne kao riječki slučaj, koji se, rekao je, dugo držao u ladici.