OBRENOVAC

Fotografija dokazuje miniranje zbog skretanja vode?

01.06.2014 u 12:03

Bionic
Reading

Blic je došao u posjed fotografije koja pokazuje da su AD Srbijavode uništile regionalni put kod Koceljeve i tako skrenule Tamnavu koja je potopila Obrenovac

Ipak, direktor Srbijavoda Goran Puzović kaže da nije točno da je put miniran, već da je na mjestu gdje je voda prodirala bagerima napravljen otvor za otjecanje vode u njive nizvodno.
'Ovim je spašeno nekoliko tisuća kuća i građana Koceljeve, jer bi u suprotnom voda bila do krovova i situacija bi bila mnogo gora i opasnija', rekao je Puzović.


Puzović je poručio da ta voda nije potopila Obrenovac jer je puštanjem vode u njive, kako je objasnio, poplavni val smanjen i usporen, pa se tako voda sporije kretala u Kolubaru, što je nekih 15 kilometara nizvodno.

Ipak, kako je Blic već pisao, veliki broj Obrenovčana je 15. svibnja oko 23 sata čulo jaku eksploziju nakon čega je grad pogodio veliki val. Obrenovčani se žale da im niko nije javio da nailazi poplavni val koji ih je iznenada potopio te tako nisu ni bili spremni za nadolazeću katastrofu.