policija pucala u zrak

[FOTO/VIDEO] Privedena dva muškarca nakon napada na policiju u Kozari putevima

10.12.2020 u 15:20

  • +11

Policijski očevid u Kozari putevima gdje su napadnuta dva policajca

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

Bionic
Reading

Uz intenzivno obavljanje obavijesnih razgovora s osobama koje bi mogle imati korisnih saznanja o okolnostima i počiniteljima, u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje dovedena su dva muškarca

Dvojica policajca jučer su napadnuta u Ulici Kozari putevi u Zagrebu. Namjeravali su privesti legitimiranu osobu s debelim policijskim dosjeom. Policajce je odmah okružilo nekoliko muškaraca. Prvo su ih napali verbalno, a potom fizički. Policajce su razdvojili, a onda krenuli udarati rukama i nogama. Jedan se uspio otrgnuti te je pucao u zrak iz službenog pištolja. Napadači su se odmah dali u bijeg.

Video: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Kako javlja zagrebačka policija, u srijedu 9. prosinca oko 14 sati u Zagrebu u Ulici 3. Kozari put, 2. odvojak, policijski službenici koji su poslove obavljali u službenoj odori pristupili su na ulici muškarcu s namjerom provjere njegovog identiteta, odnosno s namjerom provođenja službene radnje. Tijekom postupanja prema muškarcu, do policijskih službenika došlo je više nepoznatih muškaraca koji su verbalno iskazivali nezadovoljstvo i negodovali zbog te službene radnje da bi ih odmah potom okružili i fizički napali.

Jedan od napadnutih policijskih službenika na siguran je način kao poziv u pomoć i upozorenje ispalio hitce u zrak, čime je zaustavio daljnji napad na sebe i kolegu te su napadači pobjegli. Ozlijeđenim je policijskim službenicima liječnička pomoć pružena u KBC-u Zagreb te su njihove ozljede okvalificirane kao lakše, a kriminalističko istraživanje je u tijeku uz intenzivnu potragu za počiniteljima.