JAKO NAORUŽANJE

[FOTO/VIDEO] Policija s dugim cijevima dopratila cjepivo u Rijeku

27.12.2020 u 12:56

Bionic
Reading

U Rijeku je u nedjelju ujutro u Nastavni zavod za zaštitu zdravlja Primorsko-goranske županije stiglo 620 doza cjepiva protiv koronavirusa, praćeno policijom s dugim cijevima. 420 doza cjepiva namijenjeno je korisnicima i osoblju domova za starije osobe.

Ove nedjelje u Rijeku je dostavljena prva pošiljka cjepiva protiv koronavirusa koje je sadržavala 620 doza, a najvećim dijelom su namijenjene korisnicima Doma za starije osobe. Ono što je mnoge iznenadilo je snažno policijsko osiguranje dostave cjepiva. Transportne kamione su pratili policajci naoružani dugim cijevima.

  • +3
U pratnji policije cjepivo stiglo u Rijeku Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Video: Goran Kovacic/PIXSELL

U Domu za starije osobe na Kantridi u Rijeci u nedjelju je cijepljena protiv koronavirusa prva osoba u Primorsko-goranskoj županiji, 93-godišnja korisnica Doma Dubravka Pavlović.

Riječanka Dubravka Pavlović boravi u domu dvije godine, vitalna je i druželjubiva, ali tužna što ju je epidemija onemogućila da viđa svoju obitelj.

Voditelju Epidemiološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Dobrici Rončeviću je, nakon što ju je cijepio, kazala "Ovo ja baš igra", doznaje se.

Naime, medijsko praćenje cijepljenja unutar Doma za starije osobe nije bilo moguće zbog strogih epidemioloških mjera. U Domu za starije osobe na Kantridi u nedjelju će se cijepiti oko 280 korisnika i 50 djelatnika.

Ravnateljica Doma Marija Maras zahvalila je epidemiolozima i Stožeru civilne zaštite Primorsko-goranske županije, Nastavnom zavodu, Primorsko-goranskoj županiji, na razumijevanju i pomoći proteklih mjeseci, te posebno na organizaciji akcije cijepljenja.

U ponedjeljak se cijepljenje nastavlja u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, a planirano je cijepljenje 200-tinjak najizloženijih zaposlenika u covid odjelima i u hitnoj službi.