MSC Orchestri

[FOTO/VIDEO] Nakon više od godinu dana u Dubrovnik stigao prvi kruzer! Za putnike vrijede posebna pravila, a neće ni moći šetati slobodno gradom

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 11.06.2021 10:04
  • Objavljeno 11.06.2021 u 09:32
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sime Fabris

MSC Orchestri prvi je kruzer s putnicima koji je nakon više od godine i pol dana pristao u dubrovačku luku

Pod zapovjedništvom kapetana Cira Pinte u dubrovačku luku Gruž jutros je uplovio prvi ovogodišnji MSC-ov brod na kružnim putovanjima – MSC Orchestra. Ovaj brod klase Musica će nastaviti s uplovljavanjima svakog petka do kraja sezone predviđenog za 22.10. i tako ostvariti ukupno 20 ticanja luke Dubrovnik. Već će joj se u ponedjeljak pridružiti MSC Splendida, brod klase Fantasia kojemu će ovo biti prvi posjet Dubrovniku, a u petak će uploviti i u Split. MSC Splendida će u Dubrovniku ostvariti ukupno 16 ticanja, sa zadnjim dolaskom planiranim za 27.09.2021. godine.

Do kraja godine brodovi MSC Cruisesa će ostvariti 36 uplovljavanja u Dubrovnik te 24 u Split kojeg će redovno, svake subote, posjećivati MSC Magnifica počevši od kraja 6. mjeseca.

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic

Gosti će na brodovima moći uživati u sigurnom i opuštajućem odmoru pod zaštitom vodećeg zdravstveno-sigurnosnog protokola koji je osmišljen prošle godine u partnerstvu s međunarodnim zdravstvenim stručnjacima uključujući „COVID-19 Blue-Ribbon Expert Group“ MSC Cruisesa te blisko surađujući s relevantnim nacionalnim i regionalnim tijelima s područja zdravstva, prijevoza i sigurnosti diljem Europe. MSC Cruises je prva veća kompanija u industriji kružnih putovanja koja je nastavila s međunarodnom plovidbom u 8. mjesecu 2020. kada je perjanica flote, MSC Grandiosa, isplovila iz Genove na 7-noćno krstarenje Mediteranom. Kompanija je otad ugostila više tisuća gostiju na sigurnom i opuštajućem odmoru na moru.

  • +24
  • +21

Dubrovnik: Prvi ovogodišnji kruzer uplovio u gradsku luku

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic

Mjere zdravstveno-sigurnosnog protokola uključuju univerzalno testiranje prije ukrcaja i sredinom krstarenja, testiranje posade jedanput tjedno, primjenu mjera socijalnog distanciranja, nošenje maski za lice u zajedničkim prostorijama i izlazak s broda samo u sklopu zaštićenih izleta kako bi se održao „sigurnosni mjehurić“ broda. MSC Cruises je također u 5. mjesecu počeo s programom cijepljenja članova posade kako bi osigurao dodatnu razinu zaštite. 

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!