SUKOB S GRADSKOM VLASTI

[FOTO/VIDEO] I danas burno u Splitu, zakupci s Pazara održavaju novi prosvjed

17.12.2021 u 10:31

Bionic
Reading

U Splitu se i danas održava prosvjed zakupaca zbog što su splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević krenuli u sređivanje stanja na splitskom Pazaru

Naime, da bi se provelo uređenje Pazara, moraju se napraviti nove licitacije za poslovne prostore, što je izazvalo brojne prosvjede dosadašnjih zakupaca, prenosi N1.

Nakon prosvjeda zakupaca koji se protive najavljenim izmjenama, govoreći da će im najam poskupiti i do deset puta i da će im to onemogućiti rad, u Splitu je pred Ekonomskim fakultetom i danas održan novi buran prosvjed.

Ante Franić, nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Splita, obratio se prosvjednicima, kazavši da se u Vijeću vodi rasprava koja nema cilj pomoći zakupcima.

Zaiskrilo između nezavisnog vijećnika Ante Franića i MOST-ovog Josipa Markotića Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/Pixsell

'Ljudi, varaju vas. To je rasprava bez mogućnosti da vam pomogne, to su šuplje priče i kupovanje alibija Mosta. Most vas je prevario na najgori mogući način', rekao je Franić okupljenim prosvjednicima.

  • +9
Zakupci s Pazara održali prosvjed prije sjednice Gradskog vijeća Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Iz Mosta pak demantiraju Franića te kažu da žele naći rješenje i pomoći zakupcima. Rasprava o Pazaru uvrštena je na dnevni red, a o tome će se raspravljati danas ili sutra.