projekt od 20 milijuna kuna

[FOTO/VIDEO] Čiovski most saniran nakon 60 godina: 'Ovo je veliki dan za Trogir'

14.04.2022 u 15:48

Bionic
Reading

Središnji čelični raspon starog Čiovskog mosta nakon šest mjeseci obnove u korčulanskom brodogradilištu Radež vraćen je u Trogir i ponovno montiran u upornjake mosta. Investitor u obnovu starog Čiovskog mosta su Hrvatske ceste, a vrijednost projekta je nešto više od 20 milijuna kuna

Ovo je prva potpuna sanacija mosta nakon 60 godina otkako je izgrađen, a u nju se krenulo nakon što su otvaranjem novog Čiovskog mosta ostvareni preduvjeti za to.

Na središnjem rasponu izvršena je potpuna sanacija – zamijenjeno je oko 30 tona čelika, postavljene su potpuno nove instalacije, izvršeno je pjeskarenje te je stavljena nova antikorozivna zaštita, piše Večernji list.

'Posebno mi je zadovoljstvo što unatoč svim izazovima, od COVID-19 do krize u Ukrajini, poštujemo sve rokove koje smo zacrtali u realizaciji naših investicija. Posebno mi je zadovoljstvo što smo nakon izgradnje Čiovskog mosta, što je veliki dobitak za Čiovo, Trogir, ali i Republiku Hrvatsku, odmah pristupili sanaciji starog Čiovskog mosta. Nakon što je u listopadu prošle godine čelična konstrukcija odvezena na sanaciju na Korčulu, današnjom montažom počinje završna, treća faza rekonstrukcije starog Čiovskog mosta. Iznos investicije je velik, ali je takav i projekt. Radi se o jako važnom mostu za grad Trogir, značajne uporabne, ali i svake druge vrijednosti', rekao je Josip Škorić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta.

  • +4
Počela montaža Čiovskog mosta Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Slijedi postavljanje novih armiranobetonskih ploča i nove zaštitne ograde, sanacija kamenih elemenata mosta, postavljanje rasvjete te izrada novog asfaltnog sloja i ugradnja prometne opreme.

Počela montaža Čiovskog mosta Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/Pixsell