službeni posjet hrvatskoj

[FOTO] Milanović na Pantovčaku primio potpredsjednicu Vijetnama: 'Postoji prostor za još bolju suradnju'

10.10.2022 u 15:59

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je na Pantovčaku potpredsjednicu Socijalističke Republike Vijetnama Vo Thị Anh Xuan koja boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, priopćio je Ured predsjednika RH u ponedjeljak

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo bilateralnim odnosima dviju država te je istaknuto da postoji prostor za daljnje produbljenje suradnje. Razgovarali su o gospodarskim odnosima Hrvatske i Vijetnama, između ostalog u kontekstu rastuće uloge Vijetnama u svjetskom gospodarstvu, navodi se u priopćenju.

Tema razgovora bila je i velika sigurnosna kriza u Europi koju je uzrokovala ruska agresija na Ukrajinu, priopćeno je. Potpredsjednica Vijetnama prenijela je poziv vijetnamskog predsjednika da hrvatski predsjednik službeno posjeti Vijetnam, što je Milanović prihvatio.

Uz potpredsjednicu Vijetnama Vo Thi Anh Xuan na sastanku su bili vijetnamska veleposlanica u Hrvatskoj Nguyen Thi Bich Thao, zamjenik ministra vanjskih poslova Ha Kim Ngoc, zamjenik ministra industrije i trgovine Nguyen Sinh Nhat Tan, zamjenica ministra planiranja i investiranja Nguyen Thi Bich Ngoc, zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Phan Thi Kim Oanh i savjetnik potpredsjednice Nguyen Dung Tien.

Uz Milanovića su bili hrvatski veleposlanik u Vijetnamu Ivan Velimir Starčević, pročelnik Kabineta predsjednika Republike Bartol Šimunić, predsjednikov savjetnik za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, predsjednikov posebni savjetnik za ekonomiju Velibor Mačkić i tajnik Kabineta za vanjsku i europsku politiku Ivan Mutavdžić.

  • +9
Predsjednik Milanović primio potpredjednicu Vijetanama Vo Thị Anh Xuan Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov