VLADINO PRETAKANJE

Fond branitelja dobio 45,6 milijuna vrijedne dionice

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.04.2010 09:25
  • Objavljeno 01.04.2010 u 18:14
Jadranka Kosor

Jadranka Kosor

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

Hrvatska Vlada na današnjem je zatvorenom dijelu sjednice donijela Odluku o izuzimanju od prodaje dionica iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) radi prijenosa, bez naknade, Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, sveukupne tržišne vrijednosti nešto veće od 45,6 milijuna kuna, priopćeno je iz Vlade.

"Radi se o dionicama Brodogradilišta Viktor Lenac, Erste&Steiermarkische bank, Jadranske banke, Karlovačke banke, Podravske banke, Privredne banke, Zagrebačke banke, Ericsson Nikole Tesle, Tiska i Varteksa, sveukupne nominalne vrijednosti 32.025.920 kuna, odnosno sveukupne tržišne vrijednosti dionica 45.609.722,14 kuna, na dan 30. ožujka 2010. godine", navodi se u priopćenju.

Vlada je donijela i Odluku o prijenosu dijela dionica iz portfelja RH u portfelja Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, a radi se o dionicama Erste&Steiermarkische Bank, Jadranske, Karlovačke, Privredne, Slatinske i Zagrebačke banke, te Kutjeva i Vjesnika.

Odlukom o darovanju nekretnine 100 postotnom hrvatskom ratnom vojnom invalidu Domovinskog rata I. skupine, Vlada je Draganu Papcu u Vinkovcima darovala kuću s posebnom prilagodbom.

Vlada je danas donijela i dvije odluke kojima je prenijela dio prava i obveza iz Ugovora o koncesiji za crpljenje termalnih voda u Varaždinskim Toplicama sa sadašnjeg korisnika, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, na društvo Toplissa d.o.o., u količini do najviše 200 tisuća kubičnih metara godišnje za potrebe razvoja zdravstveno-rekreacijskog i športskog turizma.

Izmijenila je i dvije odluke vezane uz pokretanje postupaka sklapanja ugovora između Vlade RH i Vlade Republike Malte.

Izmijenjena je tako Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora između dviju vlada o kulturnoj, prosvjetnoj i znanstvenoj suradnji kojim dvije zemlje razvijaju i jačaju prijateljske odnose i suradnju te promiču uzajamno upoznavanje s dostignućima svake zemlje u područjima kulture, obrazovanja, znanosti i športa.

Izmijenjena je i Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između dviju vlada o borbi protiv nezakonite trgovine opojnim drogama i psihotropnim tvarima, organiziranog kriminala i međunarodnog terorizma kojim će se unaprijediti odnosi između dviju država te ostvariti pretpostavke za stvaranje koordiniranog, zajedničkog pristupa u borbi protiv gore nabrojanih kažnjivih djela.

Prethodno je prihvaćeno Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Sporazuma između Vlade RH i Vlade Republike Malte o borbi protiv nezakonite trgovine opojnim drogama i psihotropnim tvarima, organiziranog kriminala i međunarodnog terorizma.

U priopćenju se navodi da je tekst Sporazuma u cijelosti usuglašen te je obostrano izražena želja stranaka da se što prije provede cjelokupni propisani pravni postupak ugovornih stranaka i da se što prije pristupi potpisivanju Sporazuma.

Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad 5. konvencijom izvoznika i dodjelom nagrada "Zlatni ključ", koja će se održati u Zagrebu od 10. do 12. svibnja, kao i pokroviteljstvo nad XIV. Nacionalnim savjetovanjem o gospodarstvu i poduzetništvu koje će se održati u Šibeniku od 20. do 22. svibnja.

Hrvatska je Vlada na današnjem zatvorenom dijelu sjednice dala suglasnost Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) za sklapanje ugovora o pristupanju dugu između društava Trast d.d. i HFP-a, a kojim se HFP obvezuje platiti Trastu potraživanje u iznosu 3,8 milijuna kuna pored postojeće dužnika Željezare Split.

"HFP se ovim ugovorom obvezuje stupiti u obvezu da plati Trastru d.d. potraživanje u iznosu od 3,8 milijuna kuna pored postojećeg dužnika Željezare Split d.d., Kaštel Sućurac. Istovremeno će, s izvršenim plaćanjem ove obveze, društvo Trast na HFP prenijeti glavnu tražbinu i sva sporedna potraživanja koja ima prema Željezari Split", navodi se u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Prema priopćenju sa zatvorenog dijela današnje sjednice, Vlada je donijela i odluke o raspisivanju javnih poziva za prikupljanje ponuda za kupnju dionica, pod posebnim uvjetima, društva Trimot d.d., Imotski, društva Adriachem d.d., Kaštel Sućurac, te društva Imota d.d., Donji Proložac.

Izmijenjena je i odluka o raspisivanju javnog poziva za prikupljanje ponuda za kupnju dionica društva ZRC Lipik d.d., pod posebnim uvjetima, čime se produljuje rok prikupljanja ponuda za kupnju za narednih 30 dana, zaključno do 3. svibnja 2010. godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi