NA NJEGOVOJ LISTI JE 21 ŽENA

Flego tvrdi da će dati 'novu svježinu Istarskoj županiji'

02.05.2013 u 19:00

Bionic
Reading

IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Flego danas poslijepodne je u Županijskom izbornom povjerenstvu u Pazinu predao kandidacijske liste s prikupljenim potpisima potpore za župana i Skupštinu istarske županije

Prikupljeno je 14.758 potpisa podrške građana za kandidaturu Vlatera Flege. 'Želim se zahvaliti svim građanima koji su iskazali potporu zajedničkoj listi za Županijsku skupštinu koalicije IDS-HNS-Zeleni, uz potporu BDSH, Istarske stranke umirovljenika i Sindikata umirovljenika Hrvatske', izjavio je Flego.

'Vrijeme je za nov način rada, za novu svježinu u vođenju Županije. Istri je potrebno dati novi vjetar u leđa, potrebno je udariti jedan novi ritam razvoja Istre i izgraditi bolju budućnost za Istru, za Istru koja vjeruje, za Istru koja radi, istaknuo je kandidat za istarskog župana, poručivši javnosti i kako želi biti župan svih građana Istre te da će u svome radu koordinirat razvoj svih lokalnih sredina i biti posrednikom između lokalne i državne vlasti te javnog i privatnog sektora', rekao je Flego.

'Pri sastavljanju liste vodio sam računa o zastupljenosti svih dijelova Istre jer je meni svaki dio Istre podjednako važan', kaže Flego. Istaknuo je da žene zauzimaju važno mjesto u njegovu programu 'Platforma 7x7 - Za Istru koja radi', koji kako veli 'donosi konkretne mjere koje će omogućiti pripadnicima ljepšega spola kvalitetniji i bolji život'.

Na listi za Skupštinu Istarske županije nalazi se čak 47 posto žena, odnosno ukupno 21 kandidatkinja, istaknuo je.

'Snaga Istre je u poštivanju prava žena i uspostavi ravnopravnosti spolova koju ćemo temeljiti na prepoznavanju istinskih problema i potreba žena. U svim politikama i odlukama vodit ćemo računa o načelu ravnopravnosti spolova te voditi kontinuiranu brigu da podjednaku korist od predloženih mjera imaju i muškarci i žene u Istri, poručio je Flego, dodavši da se također pozornost posvetila manjinama te zastupljenosti mladih, kojih je na listi četvero, što je 8,8 posto.