MEDALJA ZA GEOGRAFIJU

Flego: Nadareni učenici su naše lokomotive razvoja

31.08.2015 u 15:15

Bionic
Reading

Nadarenog učenika pazinske gimnazije Petra Bratulića, koji je nedavno osvojio zlatnu medalju na 12. svjetskoj geografskoj olimpijadi, danas je primio istarski župan Valter Flego

Povodom nedavnog osvajanja zlatne medalje na 12. svjetskoj geografskoj olimpijadi, istarski župan Valter Flego danas je u sjedištu Istarske županije u Puli upriličio prijem za učenika Petra Bratulića.

Nadarenog učenika pazinske Gimnazije Jurja Dobrile te njegove mentore i ravnatelja župan Flego primio je zajedno s dožupanicom Vivianom Benussi i pročelnicom UO odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricijom Smoljan.

Petar Bratulić već godinama ostvaruje vrhunske rezultate kako na državnoj, tako i na međunarodnoj razini. Prošle godine na Svjetskoj geografskoj olimpijadi osvojio je srebro, a dodatni iskorak napravio je u Tveru u Rusiji osvojivši prvo mjesto.

Poželjevši mu dobrodošlicu, istarski župan uputio je srdačne čestitke pazinskom učeniku, istaknuvši da su one upućene i svima koji su ugradili dio sebe u mozaik osvajanja medalje, Petrovim roditeljima, mentorima i školi.

Župan je tom prilikom istaknuo kako se kontinuirani rad i zalaganje Petra itekako prate u Županiji, pritom pohvalivši njegovu odlučnost, ustrajanje i odricanje koje dovodi do ovakvih priznanja. Također, Flego je naglasio kako je upoznat s odličnim rezultatima koje Petar ostvaruje u atletici te izrazio uvjerenje da će u tom procesu daljnjeg razvoja ostvariti sve ono što zamisli.

'Učenici poput Petra danas su naše lokomotive i pokretači, a već sutra mogu postati nositelji razvoja svoje zajednice, županije i države. Stoga će Županija i dalje pratiti i nagrađivati marljiv trud i rad naših nadarenih učenika te nastaviti stvarati uvjete kako bi njihov talent u potpunosti došao do izražaja', zaključio je župan Flego.