FILM IZLAZI 2012.

'Film Mass Effect neće biti loš poput ostalih adaptacija!'

25.07.2011 u 01:36

Bionic
Reading

U sklopu trenutnog Comic Cona koji se održava u San Diegu ekipa iz BioWarea te scenarist Mark Protosevich održali su konferenciju o filmu Mass Effect na kojemu se sve ozbiljnije radi

Već na ovogodišnjem E3-u BioWare je progovorio o planovima za film Mass Effect koji nisu nimalo skromni. Jasno, uspjeli su u kreaciji vrlo velikog i kompleksnog svijeta i bilo bi poželjno da i filmska adaptacija bude dostojna imena Mass Effect. Već tada na pisanju scenarija rad je započeo Mark Protosevich koji se na pozornici pojavio i na tekućem Comic Conu i izjavio da Mass Effect čeka mnogo svjetlija sudbina od ostalih filmskih adaptacija video igara zbog toga što Mass Effect ide mnogo dalje od puke vizualne spektakularnosti, za razliku od većine igara.

 

Iako se ne možemo složiti s ovom za igre banalizirajućom izjavom, jasno je što Protosevich želi reći. Uostalom, dovoljno je da za neradni vikend pregledate kompletan opus filmova Uwea Bola i sve će vam biti jasno.

 

'Kod prvih filmskih adaptacija video igara ideja koja je vodila producente bila je ta da se igra jednostavno prenese na film, bez previše rasprava o tome vrijedi li išta scenarij. Ima li također i zanimljiv koncept, zanimljivu filozofiju i temu? Mislim da većina igara pada na tom testu, ali ne i Mass Effect', samouvjeren je Protosevich.

 

Izlazak filma očekuje se tijekom 2012. godine.