ISLAM ON LINE

Fetva protiv erektilne disfunkcije

12.03.2009 u 15:13

Bionic
Reading

Sredstvo protiv ćelavosti koje može utjecati na erektilnu disfunkciju ne smije se rabiti, vjerska je odredba (fetva) objavljena na internetskoj stranici pod nazivom "islam-on-line", kao odgovor na pitanje zabrinutog arapskog mladića.

Zdvojan zbog potencijalne uporabe sredstva protiv ćelavosti, mladić po imenu Adnan postavio je na internetskoj stranici pitanje o tomu smije li se koristiti proizvodom koji može, kako piše u uputama za uporabu, prouzročiti erektilnu disfunkciju. Također je postavio pitanje je li u skladu s islamom rabiti losion za jačanje korijena kose, što mu ga je propisao liječnik, koji sadrži 0,3 mg alkohola.

Teolog Zainab al-Alvani odgovorio mu je da se takvim proizvodom protiv ćelavosti ni u kojem slučaju ne smije koristiti jer je "erektilna disfunkcija ozbiljan problem koji može negativno utjecati i rezultirati negativnim posljedicama na život bračnog para".

Kad je riječ o losionu s alkoholom, Al-Alvani je mladiću odgovorio da, "ukoliko postoji alternativan proizvod", treba svakako izbjeći uporabu proizvoda koji sadrži alkohol, koji je u islamu zabranjen.