ZAGREPČANI ZA BANDIĆA

Ferdelji: Rezultati pokazuju da narod živi izvanredno

20.05.2013 u 17:18

Bionic
Reading

Kandidat za gradonačelnika liste HSLS – HSS – Zelena lista – DSU Vladimir Ferdelji ocijenio je, komentirajući prve i neslužbene rezultate lokalnih izbora, kako oni 'pokazuju da narod živi izvanredno'. 'Narod koji živi dobro bira istu vlast, a narod koji živi loše bira promjene. U Zagrebu je očito da najveći dio ljudi živi jako dobro', ironičan je u prvoj izjavi bio Ferdelji

Po njemu, rezultati izbora u Zagrebu 'sigurno će pokazati da su Milan Bandić i njegova lista uvjerljivo dobro prošli', no primijetio je i kako 'mnogi glasovi nedostaju HDZ-u'. 'Bila je istina ono što smo govorili – da je Bandić pomalo i HDZ-ov kandidat', ocijenio je Ferdelji.

Na upit kome bi u drugom krugu trebali dati svoj glas oni koji su njemu dali povjerenje u prvom - Milanu Bandiću ili Rajku Ostojiću - rekao je kako to 'ne zna dok rezultati ne budu konačni'. Najavio je da će koalicija čiji je kandidat 'dobro razmisliti i odlučiti što će napraviti'. 'Ne manipuliram svojim glasačima i ne vjerujem da će me baš svi i poslušati, no možda ću na neke i utjecati', rekao je Ferdelji.

Isti kandidat predvodi i koalicijsku listu za Skupštinu grada Zagreba, koja po prvim rezultatima ima 12-ak posto, za što je Ferdelji ocijenio da je 'malo više nego što su imali prije četiri godine'. Dodao je da ga takav rezultat ne iznenađuje. U dosadašnjem sazivu koalicija HSLS – HSS imala je sedam zastupnika u Skupštini.

'Nisam razočaran svojim rezultatom. Kako bih bio razočaran kad sam godinu dana u politici i uspio sam se nametnuti ljudima te postati ozbiljan protukandidat onima koji su posvetili politici cijeli život', ustvrdio je Ferdelji, što je izazvalo bučno odobravanje u njegovom stožeru smještenom u prostorijama HSLS-a na Zrinjevcu.

Komentirao je i slabu izlaznost građana na izbore, zaključivši kako je 'očito da najveći dio građana ne shvaća ozbiljno izbore, iako na izborima određuju svoju budućnost'.

Zanimljivo je i kako su se u stožeru na Zrinjevcu pola sata prije ponoći, kad su ostali najuporniji, pojavili i glazbenici. Svaku od pjesama osobno je pjevao – Vladimir Ferdelji.