slučaj selojtep i garaža

Fehir svjedočio na ponovljenom suđenju Glavašu: Vučković je izašao i krenuo prema meni. Vikao sam mu da stane

03.06.2019 u 11:22

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Županijskom sudu počelo je ponovljeno suđenje Branimiru Glavašu i ostalima optuženima za ratni zločin u Osijeku 1991. Svjedočio je Krunoslav Fehir koji je tijekom prvog suđenja bio krunski svjedok. U svom iskazu pričao je o onome što se događalo onaj dan kada je ubijen Čedomir Vučković

Fehir je ispričao da je Zoran Brekalo dovezao dva civila za koje je tvrdio da su teroristi. Ispitivao ih je u garaži te odlazio u sekretarijat kod Glavaša, javlja Večernji list.

'Oko 21 sat sam s Brekalom ušao u garažu i tada sam prvi put vidio akumulator. Brekalo je nosio malu posudicu i u nju je izlio neku tekućinu koju je dao Vučkoviću da pije. Kasnije sam čuo da je to kiselina. Brekalo je izletio iz garaže i mene gotovo izgurao. On je otišao u sekretarijat, a ja sam ostao pred garažom. Malo kasnije čuo sam neke udarce i vrata garaže su se otvorila. Vučković je izašao i krenuo prema meni. Vikao sam mu da stane. A onda sam zapucao i ispalio više hitaca i on je pao', ispričao je Fehir te dodao kako se nakon toga čula vika, a Glavaš je, dodao je, vikao da se pogase svjetla.

Rekao je kako je više ljudi, a među njima i Glavaš, došli do njega i pitali ga što se događa. Glavaša je, kazao je Fehir, zanimalo što se dogodilo i što je drugi zarobljenik vidio.

  • +11
Suđenje Branimiru Glavašu na Županjiskom sudu u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

'Drugi je zarobljenik bio u garaži i nije se micao. Glavaš je rekao da ga treba likvidirati jer je vidio što se dogodilo. On ga je zvao teroristom. Došao je i moj otac koji me odveo u obližnju školu. Uzeo mi je oružje i rekao što da kažem istražnom sucu koji će raditi očevid', ispričao je Fehir.