n/a

Falafel u tortilji

11.06.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Meksičko jelo koje veoma brzo gotovo. Pravi spas za nadolazeće vruće dane (i sve one kojima se ne da stajati za štednjakom)

SASTOJCI:

2 x 420 g konzerviranog slanutka, ocijeđenog i ispranog
1 manji luk, nariban
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
3 žlice nasjeckanog peršina
1 žličica mljevenog kumina
½ žličice mljevenog korijandera
½ žličice sode bikarbone
3 žlice brašna
2 žlice maslinovog ulja
4 meksičke tortilje
100 g mladog špinata
1 krastavac, oguljen i narezan tanko na prutiće
1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
100 ml jogurta
sol i mljeveni papar

PRIPREMA:

Izmiksajte u pire slanutak, luk, češnjak, korijander, kumin i sol. Dodajte brašno, sodu i peršin i izmiješajte. Zagrijte pećnicu na 190°C.
Obložite lim masnim papirom. Oblikujte smjesu od slanutka nauljenim rukama u kuglice, malo ih spljoštite. Poslažite ih na lim i pecite oko 25 minuta. Na pola pečenja ih okrenite.
Posolite krastavce i ostavite ih 10 minuta da puste vodu. Iscijedite ih i pomiješajte s jogurtom i češnjakom.
Zagrijte tavu i na njoj prepecite tortilje nekoliko minuta, dok se malo ne napuhnu.
Pospite tortilje mladim špinatom, dodajte žlicu-dvije krastavaca i nekoliko falafela te zarolajte.