ZAPOČELA KAMPANJU

Evo zašto svi hvale video Hillary Clinton

13.04.2015 u 09:55

Bionic
Reading

Hillary Clinton i službeno je, putem posebno pripremljenog promotivnog videa, potvrdila da se namjerava kandidirati na predsjedničkim izborima u SAD-u koji će se održati potkraj iduće godine. Video počinje svakodnevnom situacijom u kojoj Amerikanci raspravljaju o budućnosti

'Spremna sam nešto poduzeti', kaže Clinton u videu, 'natječem se za predsjednicu'. Potom se nižu slike iz života: sredovječna žena obrađuje vrt, majka razgovara o preseljenju dok sprema dijete za vrtić, čovjek govori na španjolskom o pokretanju novog posla s bratom. Afroamerička obitelj raspravlja o pripremama za dolazak novorođenčeta, gay par se drži za ruke…

Na kraju poručuje: 'Obični Amerikanci trebaju prvaka i ja želim biti taj prvak.' Video je općenito pozitivno prihvaćen i hvaljen u javnosti jer je Clinton, koja je živjela u 'dvorcima' i svijet proputovala privatnim avionima, izbjegla zamku da joj zamjere elitizam.

U prvi plan je postavila lica i glasove običnih Amerikanaca, dok se ona sama ne pojavljuje u videu do pred sam kraj te se nudi da bude prvak opadajuće srednje klase.
Ono što je Clinton napravila, upravo je suprotno od kampanja brojnih alfa mužjaka prije nje, piše Vox.com. Nije bilo podija ni publike koja je pozdravlja u ekstazi, samo obični ljudi i njihove svakodnevne nade i strahovi. Clinton ovog puta kampanji pristupa na novi, drugačiji način koji u prvi plan postavlja potrebe birača, zaključuje se.