prvi slučaj

Evo što su komunalni redari jutros zatekli na gradskom zemljištu u Rovinju

09.08.2019 u 20:07

Bionic
Reading

Koordiniranom akcijom rovinjskih komunalnih redara, policije i djelatnika Državnog inspektorata zatvoren je ilegalni turistički kamp u Rovinju na području Polara, smješten odmah pored kampa 'Oaza'. Riječ je o prvom slučaju u kojem je otkriven cijeli ilegalni kamp

Koordiniranom akcijom rovinjskih komunalnih redara, policije i djelatnika Državnog inspektorata zatvoren je ilegalni turistički kamp u Rovinju na području Polara, smješten odmah pored kampa 'Oaza', piše Glas Istre. Riječ je o prvom slučaju u kojem je otkriven cijeli ilegalni kamp i to na zemljištu u vlasništvu Grada Rovinja. U vrijeme kad su u njega 'upali' policajci, inspektori i komunalni redari u kampu se nalazilo oko 30 gostiju iz svih dijelova Europe kao i sama vlasnica.

'Dolaskom na mjesto ilegalnog kampa, kojeg smo zbog šipražja i visoke zelene ograde ranije teško mogli uočiti, imali smo što i vidjeti. Uz šatore i kamp kućice, pa čak i domaće životinje, naišli smo i na pet čvrstih objekata', objasnio je za Glas Istre voditelj gradskih komunalnih redara Rovinja Elvis Prenc.

Vlasnici je naloženo da unutar 48 sati sve ukloni s gradskog zemljišta, a uslijedit će plombiranje te prijava i novčana kazna koja se kreće u visini od 20 do 30 tisuća kuna, objašnjavaju komunalni redari. Nije poznato od kada ovaj ilegalni kamp posluje.

Ove sezone rovinjski komunalni redari utvrdili su 40-ak slučajeva ilegalnog kampiranja gostiju koji su uz kasne bili ispraćeni u legalne kampove.