UPUTE ZASTUPNICIMA

Maras prekršio upute i komentirao Istanbulsku, ali i famozni Baukov mail

22.03.2018 u 10:21

Bionic
Reading

Iako je SDP-ovcima u Saboru predsjednik njihovog kluba sugerirao da ne daju izjave o Istanbulskoj konvenciji, Gordan Maras ipak se toga nije držao

Nakon što je Vladin prijedlog ratifikacije Istanbulske konvencije, zajedno s popratnom izjavom, proslijeđen u Sabor, prvi komentar dao je SDP-ov Gordan Maras.

'Ovo što je Plenković danas napisao, to je zadaćnica za Željku Markić. SDP je prvi za prevenciju nasilja nad ženama i borbu protiv nasilja nad ženama i normalno da moramo podržati Istanbulsku konvenciju', kazao je Maras novinarima u Saboru.

Iako su ga novinari u nekoliko navrata upitali hoće li SDP podržati Konvenciju, s obzirom na stav Predsjedništva stranke da se Konvencija s ogradama ne može prihvatiti, Maras nije konkretno odgovorio.

'SDP je prvi i čvrsto protiv nasilja nad ženama. Dobit ćete izjavu nakon kluba, ali mi smo protiv nasilja nad ženama i za najviše ljudske standarde', kazao je Maras.

  • +13
Sva lica Gordana Marasa Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Maras je prokomentirao i mail kojeg je zastupnicima poslao Arsen Bauk. U njemu Bauk zastupnike moli da ne daju izjave novinarima o Istanbulskoj konvenciji, te se sugerira način kako izbjeći novinare.

'Mi pišemo jedni drugima mailove, to vam je krenulo negdje 90-tih s informatizacijom, Windowsima, a onda i Gmail negdje 2000-tih. To je jedna inovacija i nevjerojatno je koliko je čovječanstvo napredovalo', prokomentirao je Maras.