ZIMSKI KOLAPS

Europski promet vraća se u normalu

22.12.2010 u 11:17

Bionic
Reading

Zračni i međunarodni željeznički promet u srijedu polako se vraćaju u normalu u nekim dijelovima Europe, nakon snijega i leda koji je posvuda izazvao kaos

Prekidi zračnog i željezničkog prometa u kontinentalnoj Europi i onog koji povezuje Veliku Britaniju s kontinetom stvorili su prometni kaos za desetke tisuća putnika nakon obilnog snijega preko vikenda, i to baš u vrijeme pred Božić.

Londonska zračna luka Heathrow i aerodrom u Frankfurtu priopćili su na svojim internetskim stranicama da se vraćaju u normalu.

Na Heathrowu je za srijedu predviđeno oko 800 letova, što je 70 posto kapaciteta, dok zračna luka u Franfurtu, najveća u Njemačkoj, radi punim kapacitetom.

Njemački željeznički operator Deutssche Bahn priopćio je da će uvesti dodatne vlakove od srijede zbog navale putnika te da će oni voziti do 31. prosinca.

Putnici Eurostara, brzoga vlaka koji povezuje London, Bruxelles i Pariz, zamoljeni su da dođu na kolodvore jedan sat prije polaska vlaka kako bi se izbjegla gužva i nepotrebno čekanje. Usto, iz tvrtke je priopćeno da devet od 52 Eurostarova vlaka u srijedu neće voziti.