rigorozna kazna

Europski parlament kaznio Sinčića, pogledajte što je napravio

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 21.10.2020 19:50
  • Objavljeno 21.10.2020 u 19:36
Ivan Vilibor Sinčić

Ivan Vilibor Sinčić

Izvor: Screenshot / Autor: screenshot YouTube

Temeljem čl. 176., a u odnosu na kršenje čl. 10. Poslovnika EP-a, Predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli je izrekao sankciju hrvatskom zastupniku Ivanu Viliboru Sinčiću oduzimanjem dnevnice za razdoblje od dva dana i privremenom suspenzijom koja stupa na snagu danas - 21. listopada 2020. u trajanju od sedam uzastopnih dana, javili su iz EP

Zastupniku Sinčiću onemogućen je bilo koji oblik rada i sudjelovanja u radu ili bilo kojim aktivnostima EP-a te mu je izrečena zabrana zastupanja EP-a u međuparlamentarnim izaslanstvima, međuparlamentarnim konferencijama i ostalim radnim tijelima na razdoblje od mjesec dana, piše Jutarnji list.

Povod za izrečenu mjeru je nedolično ponašanje zastupnika 16. rujna ove godine tijekom njegove intervencije u raspravi o Stanju Unije.

Sinčić je u govoru o siromaštvu građana optužio EU za neadekvatno nošenje s krizom koja će u bankrot otjerati milijune građana. U jednom je trenutku skinuo sako, ostavši samo u kratkim rukavima...Što je još napravio pogledajte u videu.

Njegovo izlaganje možete vidjeti na 2:28:30

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!