zaradili prekršajnu prijavu

Epidemiološke mjere mjere prekršili Kalmeta, Dukić, ali i načelnici stožera Civilne zaštite

17.06.2021 u 18:34

Bionic
Reading

Punih 17 dana nakon što je ZADAR News objavio video na kojemu se vide HDZ-ovci i njihovi koalicijski partneri kako bez maski slave u zatvorenom prostoru, odnosno u službenim prostorijama stranke u ulici Andrije Medulića 2 u Zadru, oglasila se i PU zadarska.

Utvrđeno je da su epidemiološke mjere su kršili načelnici stožera Grada i Zadarske županije, kao i šef postrojbe Grada, javlja zadarnews.hr.

Policija je izvijestila, kako su, iako ih ne spominju poimenice, među kršiteljima epidemioloških mjera bili načelnik stožera Civilne zaštite Grada Zadra, Ante Babić, šef postrojbe Civilne zaštite Grada Zadra, Mate Lukić, načelnik stožera Civilne zaštite Zadarske županije, Šime Vicković, Božidar Kalmeta, zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Prema policijskom odgovoru, šestero prijavljenih počinilo je prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a nakon čega su im izdane pisane mjere upozorenja za počinjeni prekršaj.

U prijevodu, kažnjeni su s novčanom kaznom od 500 kuna. Iz policije naglašavaju kako kriminalističko istraživanje još uvijek nije završeno.

HDZ-ovci krše epidemiološke mjere Izvor: Društvene mreže / Autor: zadarnews