nesreća kod novske

ENNA Transport: Naš teretni vlak je u potpunosti ispoštovao sve propise

10.09.2022 u 11:46

Bionic
Reading

Tvrtka ENNA Transport potvrdila je da njezin teretni vlak sudjelovao u sinoćnjoj nesreći u Rajiću, izrazila iskrenu sućut obiteljima poginulih i izjavila da su s njezine strane „u potpunosti ispoštovani svi propisi i pravila u željezničkom prometu“.

Možemo potvrditi da je teretni vlak koji je sudjelovao u nesreći u Rajiću, vlak ENNA Transporta. On je bio zaustavljen na pruzi i na njega je naletio putnički vlak, kaže se.

Sukladno željezničkim pravilima vlak se može zaustaviti na pruzi iz bilo kojeg prometnog razloga uz poštivanje procedura propisanih za takve situacije, a zatim i ponovno pokrenuti uz poštivanje propisanih procedura. I za sve druge vlakove koji prometuju prugom na kojoj je zaustavljen vlak postoje propisana pravila prometovanja.

  • +4
Očevid na mjestu željezničke nesreće Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo

Možemo potvrditi da su s naše strane u potpunosti ispoštovani svi propisi i pravila u željezničkom prometu, a za sve ostale informacije čekamo dovršetak istrage koju u ovom trenutku na mjestu nesreće provodi Istražno povjerenstvo i druge mjerodavne službe, kaže se u priopćenju koje je tvrtka ENNA Transport dostavila Hini u subotu prijepodne.