RANDOM ACTS OF VIOLENCE

Eminem u Grand Theft Auto filmu?

10.01.2011 u 08:27

Bionic
Reading

Grand Theft Auto najvjerojatnije je najpoznatija igrača fransiža u povijesti, a reputaciju (i to lošu) ima i izvan igrače zajednice s obzirom na to da je upravo GTA uvijek prvi na tapeti kada treba videoigre optužiti za nasilje i devijantno ponašanje neodgojenih pojedinaca

S obzirom na ogromnu popularnost, ne iznenađuje ni činjenica da već godinama postoji interes Hollywooda za filmsku adaptaciju igre. Prema najnovijim glasinama, napori filmskog studija 20th Century Foxa da ponovo aktualizira projekt posljednjih su se dana intenzivirali, a da cijela stvar bude zanimljivija glavnu ulogu u filmu je navodno prihvatio – Eminem.

 

Još prije nekoliko godina Century Fox je imao scenarij za projekt pod radnim nazivom 'Random Acts of Violence' koji je bio napisan po modelu GTA. Rockstar Games je tada odbio prodati prava na GTA ime unatoč basnoslovnoj ponudi zbog bojazni da će film naštetiti imenu franšize koje je građeno godinama.  

 

Nakon što nisu uspjeli kupiti prava na ime, u Century Foxu su odlučili stvar zaokrenuti u nešto ozbiljnijem smjeru te je za scenarij angažiran scenarist i redatelj David von Ancken koji je poznat po režiji serije Californication, ali i po radu na upravo Eminemovom filmu '8 Mile'. Prema glasinama, scenarij koji sada Fox želi realizirati nalikuje na recentni The Town i legendarni The Departed.

 

Također, na produkciji filma trebali bi raditi Paul Rosenberg i Stuart Parr, ljudi koji su producirali i spomenuti 8 Mile.

 

 

Film bi se trebao započeti snimati već ove godine, naravno pod uvjetom da Rockstar pristane prodati Century Foxu prava na GTA ime. U svakom slučaju, stvar zvuči zanimljivo, a Eminem se čini kao nimalo loš odabir.