SLON INŽENJERING

Eksplozija uništila pogon u Križevcima

17.06.2011 u 22:00

Bionic
Reading

Jedan radnik zadobio je teške tjelesne ozljede nakon što je došlo eksplozije u pogonu tvrtke Slon inženjering u Križevcima. Do eksplozije je došlo zbog kvara na peći u topionici aluminija

Na teren su izašli policija, hitna pomoć i vatrogasci. Ozlijeđeni radnik prevezen je u bolnicu, a pogon u kojem je došlo do eksplozije u potpunosti je uništen.

Po riječima načelnika križevačke Policijske postaje Abela Cara, on se nalazi na odjelu intenzivne njege u kopriničkoj bolnici i liječnici se bore za njegov život.

Car kaže da su još tri radnika u susjednom pogonu zadobilii lake površinske ozljede od razasutih predmeta. Šteta na objektu je vrlo velika, a razbacani predmeti od eksplozije padali su i u dvorišta susjednih kuća. Planula je i trava do obližnjeg potoka, a požar su vrlo brzo ugasili križevački vatrogasci.

Još nije utvrđen uzrok nesreće, a sutra će očevid nastaviti djelatnici centra za kriminalistička vještačenja ministarstva unutarnjih poslova.

Radnik M.A. (1960.) iz Križevaca, koji je u eksploziji talionice aluminija zadobio ozljede opasne za život, prevezen je u zagrebačku traumatološku bolnicu na liječenje, izvijestila je večeras koprivničko-križevačka Policijska uprava (PU).