SAD

Eksplozija na naftnoj platformi -12 nestalih

21.04.2010 u 19:56

Bionic
Reading

Najmanje 12 osoba je nestalo, a sedam je teško ozlijeđeno u eksploziji na naftnoj platformi u Meksičkom zaljevu, objavila je u srijedu američka Obalna straža

Eksplozija se dogodila oko 23 sata u utorak, po lokalnom vremenu, na bušotini pod nazivom Deepwater Horizon, smještenoj 83 km jugoistočno od grada Venicea u Louisiani, rekao je dočasnik obalne straže Mike O'Berry.

Požar na platformi gori i u srijedu, dodao je. U vrijeme eksplozije na platformi se nalazilo 126 ljudi, rekao je O'Berry. Obalna straža je priopćila da je poslala helikoptere iz Louisiane i Alabame, kako bi evakuirali posadu platforme i tragali za nestalima. Četiri broda obalne straža također su poslani prema platformi.

Nekolicina ljudi je hospitalizirana, uključivo najmanje dvije koje su primljene u pokretni traumatološki centar, izvijestile su američke TV postaje.

Tvrtka vlasnik platforme Transocean Ltd. priopćila je da je većina članova posade na sigurnom.'Velika većina od 126-člane posade je na sigurnom, ali nekim članovima se u ovom trenutku gubi svaki trag', priopćila je ta tvrtka, koja upravlja sa 140 bušačkih platforma u svijetu.