HDSSB NE MIRUJE NI SEKUNDE

Ekskluzivno: Novi Bubalov skandal

20.02.2013 u 14:36

Bionic
Reading

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo naprasno je danas prekinuo sastanak u Gradskoj četvrti Retfala, na kojem su pročelnici i stručnjaci gradskih upravnih odjela i direktori gradskih tvrtki trebali razgovarati o rješavanju nagomilanih komunalnih problema. Kako izgleda još jedan pokušaj grčevitog održanja na vlasti, nakon što je jučer njegov HDSSB izgubio većinu u Gradskom vijeću, ekskluzivno je snimila kamera Osječke televizije

Nakon prvotne zbunjenosti naknadnim dolaskom na sastanak novoizabranog predsjednika Gradskog vijeća Miroslava Šimića, pozdrav i zahvalu predsjednika GČ-a Željka Lijića na Šimićevu dolasku Bubalo je prvo pozdravio pljeskom i hihotanjem, a potom – nakon sugestije s dijela stola za kojim je sjedio Tomislav Glavaš, direktor Unikoma (inače Branimirov brat) - prekinuo sastanak.

Odlazeći, Bubalo je rekao da se predstava nastavlja te najavio i posebnu konferenciju za novinare. Potom je zastao i okrenuvši se nazočnima pitao ih ima li tko pitanja, kao da je već među novinarima, te se i dalje hihoćući uputio niza stube, dok su predstavnici Gradske četvrti nastavili sastanak sa Šimićem, kojega je Bubalo danas uspješno izbjegao za vrijeme njegova dolaska u gradsku upravu.

I taj najnoviji skandal zorno pokazuje razinu netrpeljivosti aktualnoga gradonačelnika prema novoizabranom predsjedniku Gradskog vijeća Miroslavu Šimiću, iza kojega stoji većina vijećnika i koji je jučer izrazio želju za dobrom suradnjom s legalno izabranim gradonačelnikom.

Bubalo je time pokazao i koliko mu interesi GČ Retfala, kao uostalom i cijeloga grada, znače u usporedbi s političkim prepucavanjem s gradskom opozicijom koja je jučer preuzela Gradsko vijeće.

Bubalov cirkus