PORUKA U TRAVNJAKU

Ekološki aktivisti oštetili Trumpovo igralište za golf

13.03.2017 u 22:06

Bionic
Reading

Skupina ekoloških aktivista oštetila je luksuzno igralište za golf u vlasništvu američkog predsjednika Donalda Trumpa na jugu Kalifornije, izdubivši poruku u travnjaku, priopćila je u ponedjeljak policija

Skupina koja se predstavlja kao 'anonimna ekološka zajednica' poslala je dnevniku Washington Postu videosnimku na kojoj se vide četiri osobe kako preskaču ogradu Trumpova golfskog kluba Rancho Palos Verdes, tridesetak kilometara južno od Los Angelesa.

Snimka koja je pomalo nejasna traje nešto više od minute a na njoj se vide uljezi u tamnim odijelima koji vrtnim alatom dube u travnjaku poruku: 'NEMA VIŠE TIGROVA. NEMA VIŠE ŠUME' (na engl. 'NO MORE TIGRES. NO MORE WOODS', vjerojatno smjerajući na golfersku zvijezdu Tigera Woodsa).

Dnevnom listu su poslali priopćenje u kojemu kažu da je njihov čin odgovor na 'očitu nedostatnu brigu (Trumpove administracije) za okoliš'.

Policija u Lomiti dodaje za AFP da se taj vandalski čin dogodio u nedjelju oko 16.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

To igralište za golf s 18 rupa je među sto najboljih u zemlji po ocjeni Golf Magazinea a stajalo je 264 milijuna dolara, što ga svrstava na drugo mjesto najskupljih igrališta u Sjedinjenim Državama, iza World Golfa. Glasovito je po svom nezaboravnom panoramskom pogledu na Tihi ocean i koristilo se kao scena u više filmova.

Zasad nema odgovora golfskog kluba na upite AFP-a da komentira događaj.