NAKON PADA ZRAKOPLOVA

Egipat kritizira partnere da su ignorirali prijetnju terorizma

07.11.2015 u 15:52

Bionic
Reading

Egipat je u subotu kritizirao svoje strane partnere zbog toga što su ignorirali pozive da ulože veće napore u borbu protiv terorizma, nakon što su zapadni obavještajni izvori kazali da postoje naznake da su islamistički militanti možda podmetnuli bombu u ruski putnički zrakoplov koji se nedavno srušio na Sinaju

Skupina povezana s Islamskom državom preuzela je odgovornost za pad Airbusa A321 koji je vraćao ruske turiste kući iz Šarm el-Šeika, ističući da je riječ o odmazdi za ruske napade na islamističke borce u Siriji. Poginulo je svih 224 putnika i članova posade.

Egipatski ministar vanjskih poslova Sameh Šukri rekao je da Kairo ne isključuje nijednu mogućnost i istaknuo da su zemlje koje sada govore o militantima trebale poslušati opetovane pozive Egipta za boljom koordinacijom u borbi protiv terorizma.

‘Širenje terorizma, zbog čega već dugo pozivamo naše partnere da tome pristupe ozbiljnije, nije doprlo do svijesti mnogih strana koje su sada izložene i rade za interese svojih građana suočavajući se tom opasnošću’, rekao je.