šteta od 40 tisuća kuna

Dvije djelatnice bolnice u Dubravi pacijentima krale nakit, novčanike i mobitele; jedna je kupila čizme, novac su potrošile, a nakit prodavale

17.03.2021 u 11:24

Bionic
Reading

Dvije zaposlenice Kliničke bolnice Dubrava osumnjičene su da su pacijentima u osobito teškom zdravstvenom stanju krale novčanike, kartice i mobitele, izvijestila je zagrebačka policija

Osumnjičenice su završile u policijskom pritvoru, a policija ih sumnjiči da su u odvojenim slučajevima oštetile petoro pacijenata za gotovo 40 tisuća kuna.

Za 51-godišnjakinju je utvrđeno da je 'prilikom obavljanja svoje djelatnosti' sredinom siječnja iz jedne od prostorija pacijentu ukrala novčanik s karticama kojima je podizala novac na bankomatu u Zagrebu i kupila ženske čizme u trgovini u Sesvetama, napravivši štetu od 10.300 kuna.

Policija je uz krađu tereti za pet kaznenih djela računalne prijevare, od kojih su dva ostala u pokušaju jer su joj odbijene transakcije s karticama.

Za štetu od 27.500 kuna osumnjičena je 45-godišnjakinja koja je između 15. studenoga i 19. veljače, neovisno o starijoj kolegici, iskoristivši osobito teško stanje četvero pacijenata iz bolničkih prostorija ukrala njihove novčanike, mobilne uređaje i nakit. Dio nakita, sumnja se, prodala je u poslovnicama za otkup zlata, nakon čega je potrošila novac za osobne potrebe.