NAJAVLJENA VJEŽBA

Dunavom kod Iloka prošli mađarski i srpski vojni brodovi

28.09.2015 u 17:20

Bionic
Reading

Prijepodne su Dunavom kod Iloka prošla tri vojna broda, dva mađarska i jedan srpski, za koja su u mjerodavnoj vukovarskoj Lučkoj kapetaniji rekli da je riječ o prije dogovorenom i odobrenom prolasku vezanom uz zajedničku vježbu, o čemu je prije dvadesetak dana objavljeno priopćenje na stranicama Ministarstva pomorstva, prometa i infrasturkture.

Iz vukovarske Lučke kapetanije potvrđeno je kako su vojni brodovi pod mađarskom i srpskom zastavom danas prošli Dunavom uzvodno od Iloka prema granici s Mađarskom.

Vukovarska Lučka kapetanija obavijestila je 7. rujna priopćenjem zapovjednike plovila, brodarska poduzeća i ostale sudionike u plovidbi da Riječna flota vojske Srbije planira plovidbu brodom od 13. do 15. rujna te od 26. do 29. rujna od Apatina do Bačke Palanke radi prihvata i ispraćaja dvaju brodova iz sastava oružanih snaga Mađarske koji će sudjelovati u zajedničkoj vježbi s pripadnicima vojske Republike Srbije. U tom se priopćenju upozoravaju zapovjednici plovila i ostali sudionici u plovidbi da - kad naiđu na te brodove - uspore i plovidbu prilagode uvjetima.

Iločki gradonačelnik Zvonimir Dragun rekao je kako vojne brodove nije vidio, a da mu ljudi pričaju kako su prošli Dunavom. Dodao je kako pretpostavlja da su brodovi plovili međunarodnim plovnim putem kojim je dopuštena plovidba brodovima pod stranom zastavom.