IZOLIRANI I ZAMETENI

Dubrovačku obitelj snijeg zatočio u susjednoj BiH

09.02.2012 u 13:26

Bionic
Reading

Obilan snijeg, olujni vjetar i nepovoljni vremenski uvjeti dubrovačku su obitelj Knego prikovali za Blidinje u općini Posušje u susjednoj Bosni i Hercegovini. U njihovo spašavanje uključen je Stožer za zaštitu Općine Posušje, Hrvatsko planinarsko društvo Pločno te dobrovoljci, otkriva Dubrovnik.net

'Više od dva metra snijega, snježni nanosi visoki od pet do sedam metara. Ovakvo nešto nikad se nije dogodilo na Blidinju', kazao je za Dubrovnik.net načelnik Općine Posušje Petar Polić.

Pravu dramu u tom nevremenu posljednja dva dana proživljavala je obitelj Knego iz Dubrovnika. S bračnim parom Knego nalazi se još jedna ženska osoba. Gospođa Knego za Dubrovnik.net rekla je da su dobro, da imaju potrebne lijekove i hranu te da im ne preostaje ništa doli čekati da se situacija smiri.

Naime, Gorska služba spašavanja uz nadljudske napore došla je do njih i donijela im hranu i za srčanog bolesnika koji se nalazi u vikendici.

'Akcija spašavanja je bila prava avantura - Krizni stožer civilne zaštite Općine Posušje uputio je apel svima koji imaju motorne skutere da se hitno jave kako bi pomogli obitelji Knego. Odazvala su se dva hrabra mladića, no jednom od njih se na putu do vikendice pokvario skuter pa se uputio treći koji je napokon došao do vikendice i donio hranu i lijekove', kazao je načelnik Općine Posušje Petar Polić.

Službena visina snijega je trenutno 180 centimetara a temperatura zraka -18 Celzijevih stupnjeva, a smirivanje vremena nije na vidiku.