GLASNOGOVORNIK NA PUTU PREMA GORE

Družijanić puca na mjesto ravnatelja HTV-a?

11.12.2009 u 10:21

Bionic
Reading

Programsko vijeće HRT-a raspisalo je natječaj za glavnog ravnatelja koji traje do 11. siječnja, a na koji se mogu javiti svi zainteresirani koji ispunjavaju osnovne uvjete natječaja

'Željeli bismo da se na natječaj javi što veći broj najsposobnijih, najinovativnijih i najkompetentnijih ljudi kako bismo dobili širinu iz koje bismo mogli izabrati najboljeg, što bi osiguralo HRT- u da postane i ostane vodeći televizijski i javni servis', kazala je članica Vijeća Marina Škrabalo.

Uz urbi et orbi objavu natječaja, javnosti je i predstavljen i novi glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić koji bi, prema riječima v.d. ravnatelja Josipa Popovca, trebao biti i 'novo lice u poslovanju i u odnosima s javnošću'.

S povratkom bivšeg urednika 'Dnevnika', na Prisavlju su odmah krenule priče da njegove ambicije ne staju na glasnogovorničkoj poziciji, već sežu do mjesta u budućem Ravnateljstvu.

Kuloari bruje da je Družijanićeva nova pozicija tek odskočna daska prema mjestu budućeg ravnatelja HTV-a, a nadređeni bi mu u hodničkim kombinacijama trebao biti donedavni 'šef' iz Ingre, pravnik Marijan Kostrenčić koji je pretendent za mjesto šefa svih šefova bio i prije dvije godine, kada je kroz cilj prvi prošao Vanja Sutlić.

Hloverka je teško bolesna - Josip Popovac

'Svaka promjena radnog mjesta je stresna. Nemojte me sad odmah stavljati na novo mjesto, a tek sam došao na ovo. Trenutno ne razmišljam o funkciji ravnatelja HTV-a', kazao je Družijanić.

Iako se Ravnateljstvo u roku od tri dana trebalo očitovati o zahtjevu bivšeg ravnatelja HTV-a Blage Markote za smjenom glavne urednice Informativnog programa Hloverke Novak-Srzić, ono to još nije učinilo, već je oformilo Radnu skupinu, sastavljenu od tri pravnika i dva novinara, pa će se o cijelom slučaju izjasniti kad dobije i Hloverkinu stranu priče.

Kako je ona trenutno na bolovanju, u pismu koje je Popovac poslao članovima Vijeća stoji da je, 'sukladno zaključku Vijeća HRT-a da se ona očituje u roku od sedam dana, Ravnateljstvo HRT-a zaključilo je da taj rok počinje teći od dana njezina povratka s bolovanja'.

Drugim riječima Hloverka se neće očitovati sve dok se ne vrati s bolovanja, a to može biti tko zna kad, što dio njenih kolega u IP-u koji su pokrenuli flaster revoluciju čini dodatno nervoznima.

'Pokušao sam razgovarati s Hloverkom, ali doista je prilično bolesna i otežano govori', zaključio je Popovac.