PODLOGA ZA SARAJEVO

Drugi daruju, Bandić se slika

Bandić i Horvat1

Bandić i Horvat1

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ronald Goršić

Donacija iz Zagreba gradu Sarajevu u obliku 100 tisuća eura vrijedne teniske podloge, čiju je primopredaju gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u glavnom gradu BiH obavio u nedjelju 15. siječnja, lažno je predstavljena kao dar zagrebačkoga Gradskog poglavarstva

Tenisku podlogu Sarajlijama je donirao direktor turnira Zagreb Indoors Branimir Horvat, čija je tvrtka “Top Spin” bila dosadašnji vlasnik podloge, utvrdila je Slobodna Dalmacija

- Riječ je o podlozi na kojoj se igrao Zagreb Indoors u svojim prošlim izdanjima, a budući da više ne udovoljava kriterijima za igranje ATP turnira, odlučio sam je darovati gradu Sarajevu – izvijestio je direktor Zagreb Indoorsa.

Govoreći o tome kako je došlo do toga da njegovu donaciju uruči zagrebački gradonačelnik, Horvat ističe kako je Grad Zagreb veliki sponzor Indoorsa, pa je Bandić u dogovoru s njim obavio mali svečani čin primopredaje.

No, prema medijskim izvješćima s primopredaje rečene opreme u Sarajevu, Milan Bandić ničim nije dao do znanja kako se ne radi o donaciji Poglavarstva na čijem je čelu.

Tom prigodom Bandić je govorio o svojoj privrženosti Bosni i Hercegovini i korijenima koje vuče iz susjedne države, poručivši kako će “pomoći Sarajevu i BiH kad god bude u mogućnosti”.

Isto tako, Bandić je darovnicu izrijekom stavio u kontekst provedbe sporazuma o suradnji između Zagreba i Sarajeva, pa ne čudi da su brojni mediji izvukli zaključak kako se radi o akciji zagrebačkog Poglavarstva.

Štoviše, ministar kulture Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović, koji je primio “Bandićevu donaciju”, zaneseno je hvalio altruizam zagrebačkoga gradonačelnika kao da je riječ o gradonačelnikovu privatnom daru, čija je vrijednost, inače, također sporna.

Naime, Branimir Horvat tvrdi kako je knjigovodstvena vrijednost darovane podloge samo šest tisuća eura, a o tržišnoj vrijednosti, kaže, može se samo nagađati.

- Svakako se ne radi o 100 tisuća, nego o najviše 50 tisuća eura – tvrdi direktor Zagreb Indoorsa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi