SPORNE PLAĆE

Drugi dan štrajka u zračnoj luci Frankfurt

17.02.2012 u 13:19

Bionic
Reading

U petak ujutro u zračnoj luci Frankfurt, trećoj po prometu u Europi, otkazano je gotovo 300 letova, s obzirom na to da je osoblje u štrajku drugi dan zaredom zbog nesuglasica oko plaća.

Gotovo 200 zaposlenih u osam sati jutros obustavilo je rad te neće raditi do 22 sata. Osoblje zračne luke jučer je štrajkalo od 15 do 22 sata, zbog čega je bilo otkazano više od 170 letova.

Iz uprave zračne luke izvijestili su da je jutros otkazano još 257 letova te su upozorili da bi broj otkazanih letova mogao biti i veći od 1.000.

Sindikat osoblja zračne luke organizirao je štrajk budući da je uprava Fraporta odbila prijedloge za rješenje spora nastalog oko plaća.

Predstavnici sindikata traže povećanje plaća kontrolora letenja 'zbog povećane složenosti posla, koja je rezultat prošlogodišnjega otvaranja četvrte piste' na frankfurtskom aerodromu.

Fraport osuđuje štrajk smatrajući ga 'neodgovornom i nerazumljivom akcijom' te obećava kako će poduzeti sve mjere da bi se kašnjenja i otkazivanja letova svela na minimum.