ČEKA SE SAMO POTVRDA REDAKCIJE

Dražen Klarić postaje novi glavni urednik Večernjeg lista

20.03.2015 u 11:42

Bionic
Reading

Nadzorni odbor Styrije imenovao je Dražena Klarića za glavnog urednika Večernjeg lista, doznaje SEEbiz. Sukladno statutu Večernjeg lista, doznaje tportal, novinari bi o tom izboru trebali glasati ovih dana, no njihovo mišljenje nije obvezujuće. Međutim, gotovo sigurno je da će potporu redakcije dobiti jer uživa njihovo povjerenje

Dražen Klarić je potkraj 2012. imenovan je direktorom sadržaja Večernjeg lista. U prosincu prošle godine Klarić je preuzeo funkciju izdavačkog direktora tih novina, te je bio odgovoran za cjelokupan portfolio brenda Večernji list, piše SEEbiz.

Svoju je profesionalnu karijeru započeo na TV Mreži, prvoj komercijalnoj televiziji u Hrvatskoj, a nastavio ju je graditi na CCN-u gdje je obnašao dužnost glavnog urednika. Godine 2001. su Vijesti dana CCN-a dobile Nagradu Hrvatskoga novinarskog društva za najbolje uređenu TV emisiju. Dobio je i nagradu za najbolji televizijski izvještaj.

U prvom 'mandatu' u Večernjem listu je radio od 2003. do 2006. godine, a tad je obnašao dužnost zamjenika glavnog urednika.

Sudjelovao je u pokretanju brojnih online medija, između ostaloga i SEEbiza i PolitikaPlusa a radio je i kao konzultant na brojnim medijskim projektima u regiji.

Dražen Klarić sunositelj je kolegija Istraživanje i pisanje te nositelj kolegija 'Tiskani mediji i Radionice: Novinsko izvještavanje' na preddiplomskom stručnom studiju 'Mediji i kultura društva'. Na VERN-u je nositelj kolegija 'Elektronički mediji'.

Podsjetimo, Večernji list od početka godine bio je u potrazi za novim glavnim urednikom, nakon što je tu funkciju napustio Goran Ogurlić, koji je u međuvremenu postao glavni urednik konkurentnog Jutarnjeg lista.