nemirno jutro

[FOTO/VIDEO] Drama u Novom Zagrebu, eksplozija probudila stanovnike, jedna osoba izgubila život

01.10.2022 u 08:32

Bionic
Reading

Jaka eksplozija, a potom sirene Hitne pomoći, probudili su u subotu oko 6.30 sati stanovnike novozagrebačkog naselja Trnsko. Prema prvim informacijama, jedna je osoba izgubila život.

Policije je objavila da je u subotu oko 6.20 sati u Zagrebu, Ulica Trnsko u stanu, za sad iz neutvrđenog razloga izbio je požar, tijekom kojega je jedna osoba smrtno stradala i pri čemu je došlo do eksplozije plinske boce. Liječnička pomoć pružena je još dvjema osobama zbog udisanja dima, dok drugih ozlijeđenih nema.

'Stravično je grunulo. Nije se odmah vidio dim pa sam čekala da vidim jesam li sanjala. I nismo dugo čekali da pred zgradu stignu vatrogasci, a onda i Hitna. Ne znamo je li uzrok plin koji je u većini zgrada u naselju ili možda uzrok leži u trafostanici koja se nalazi odmah ispod tog stana gdje se dogodila tragedija. Vidjela sam kako su jednu osobu iznijeli do vozila Hitne', izjavila je jutros za Jutarnji stanarka zgrade.

Očevid je u tijeku.

  • +3
Eksplozija u Trnskom Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo
Jedna osoba smrtno je stradala u eksploziji u stanu u stambenoj zgradi u Trnskom Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Krišto / CROPIX