PRAVI BOGATAŠ

DP-ov ministar u imovinsku karticu upisao sijaset nekretnina, evo što sve ima

20.06.2024 u 21:00

Bionic
Reading

Ante Šušnjar, ministar gospodarstva u Vladi premijera Andreja Plenkovića i član Domovinskog pokreta, objavio je svoju imovinsku karticu.

Šušnjar je donedavno bio potpuno nepoznat široj javnosti, a sada se pokazalo da je taj diplomirani pravnik jedan od najbogatijih Plenkovićevih ministara.

Iz imovinske kartice doznaje se da njegova ministarska plaća iznosi 2402 eura, a od samostalne djelatnosti zarađuje 8602 eura godišnje. Njegova supruga radi u Kliničkoj bolnici Dubrava, a mjesečno zarađuje više od njega - oko 2600 eura.

Šušnjar je vlasnik je cijelog niza nekretnina, a mnoge su u Bosni i Hecegovini.

Šušnjar je vlasnik stana u Zagrebu od 147 metara četvornih, procijenjenog na 400.000 eura. Kupio ga je pozajmicom od pokojnog oca. U hrvatskoj metropoli ima i kuću s okućnicom od 868 kvadrata, vrijednosti 150.000 eura, a dobio ju je darovnim ugovorom.

Novi ministar posjeduje i kuću s okućnicom u Lokvi Rogoznici, južno od Omiša. Tu nekretninu od 23o metara četvornih također je stekao darovnim ugovorom, te je procjenjuje na 800.000 eura. U istom mjestu ima i građevinsko zemljište, kao i voćnjak. U Sevidu posjeduje jednu livadu, a u Mariji Gorici još dvije.

Ujedno, Šušnjar je suvlasnik čak pet kuća u Posušju: četiri je naslijedio, a jednu je kupio sredstvima koje je uštedio. Štednjom je u istom mjestu kupio još jednu kuću s okućnicom, što je procijenio na 30.000 eura. U Posušju ima još četiri oranice i četiri livade, te šumu od 11055 metara četvornih.

  • +2
Ante Šušnjar preuzeo Ministarstvo gospodarstva Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Ante Šušnjar na štednji od nasljedstva ima 130.000 eura, te 90.000 konvertibilnih maraka.

Podsjetimo, prema službenoj biografiji, Šušnjar je rođen 27. siječnja 1983. u Mostaru. Oženjen je, otac troje djece. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Splitu. Bio je odvjetnik - partner u odvjetničkom društvu Potočnjak & Šušnjar, a osim odvjetničkih poslova obavljao je poslove stečajnog upravitelja.

Tijekom karijere posvetio se zastupanju domaćih i inozemnih klijenata u Hrvatskoj, u području trgovačkog prava i prava društava, radnoga prava, transakcija s nekretninama i rješavanja sporova i arbitraža.

Profesionalnu karijeru započeo je kao odvjetnički vježbenik u odvjetničkom društvu Bogdanović, Dolički & partneri u kojem se pretežno bavio zastupanjem inozemnih klijenata u području korporativnog prava, bankarskog i financijskog prava, vlasničkopravnih odnosa i rješavanja sporova.

Član je Domovinskog pokreta od 2020. godine. U DP-u je član predsjedništva stranke, Domovinskog odbora i Suda časti.

Njegovu imovinsku karticu možete pogledati ovdje.